Merete Johansen (leder), Torhild Grimseth Huseby og Tina Dale Brauti ble valgt inn i DNT-ledelsen på generalforsamlingen i april. Spillerforeningen sier: ”Bra. Spennende! DNT må endre fokus fra å være storforbrukere av advokater i selvskapte konflikter til å nytte egne ressurser på kreativitet og vekstskapende samarbeid”.


DNT nr 30: ”Uvirkelig” – fra generalforsamlingen i DNT.
”De som ventet et benkeforslag på sittende styreleder, Nils Dagestad, ventet forgjeves”, skrev TGN. ”Dette er uvirkelig. Jeg takker generalforsamlingen for å ha gitt meg dette vervet. Jeg er ydmyk”, sa en rørt Merete Johansen.
Gjennom flere år har Spillerforeningen her på websiden tatt opp og drøftet ”ukulturen i DNT”, og konsekvensene av de agendaer vi har registrert. Vi skal ikke gjenta enkeltsaker til det kjedsommelige, bare antyde at millionbeløp over noen år har vært sløst bort i ingenting. Så sent som for 14 dager siden skrev Spillerforeningens leder et innlegg i TGN hvor endringer i DNT-ledelsen ble etterlyst.
Vi ønsker damene lykke til!


Travtrener Steinar Holm, V75 Bergen 27.03: ”King Boszorg er for stor favoritt”.
God forhåndsomtale i TGN og flere medier førte til at King Boszorg var nedspilt til favoritt i V75 på Bergen Travpark. Fredag kveld ringte treneren, Steinar Holm, til Rikstoto Direkte og varslet at denne rangering i spillet ikke var riktig. ”Han er ingen banker. Vi må tenke på spillerne”, uttalte Steinar Holm. I RD-sendingen lørdag ble det gjentatt flere ganger fra Kurt Hella at ”Vi må forholde oss til beskjed fra Steinar Holm om feber hos hesten for bare noen dager siden”. Han roste treneren for å ha ringt redaksjonen med sine ærlige kommentarer.
Steinar Holm er en dyktig trener. En av landets beste. At han også har omtanke for spillets kunder, og er opptatt av det etiske ved at trenerne skal gi korrekte informasjoner om hestenes muligheter, gjør at vi verdsetter Steinar Holm enda mer. Det er nok av trenere som er runde i kommentarene, som kommer med ren desinformasjon, og som tenker mest på eget spill, eller spill gjennom egne bekjente. Mange trenere kan lære noe av Steinar Holm.


VG Nett, 30.03: ”Bent Skammelsrud er lei av monopolet til Norsk Tipping”.
Bent Skammelsrud, 43 år med 38 landskamper for Norge, og som ble tildelt Kniksens Hederspris i 2001, tar bladet fra munnen og sier i klartekst: ”De statlige spillselskapene er ikke konkurransedyktige, verken på tilbakebetalingsprosent eller spilltilbud”.
Det hører til sjeldenhetene at personer i Idretts-Norge kritiserer Norsk Tipping. ”Du kan godt si at det går penger tilbake til idretten, men hvis Norsk Tipping skal ha flere kunder, må de ha et bedre tilbud og bedre odds. De må være like flinke som nettselskapene”, sier Bent Skammelsrud. ”Monopolet irriterer meg”, avslutter den tidligere landslagsspilleren.

Kommentarene fra Skammelsrud kom under poker-NM, som ble holdt i Latvias hovedstad. 760 spillere deltok i NM, og Skammelsrud ble nr 125. Det er interessant at 760 personer finner det interessant å delta i et NM, holdt i Latvia, fordi en rødgrønn sosialist-regjering og Lotteritilsynet ikke vil legalisere en hyggelig hobby, en spennende og uskyldig forlystelse for mange.


VG Nett, 16.04: Langrennsløperen Petter Nordtug til poker-VM.
”Spillerne i Las Vegas kommer til å tro at jeg er en obskur halvkjendis fra Nordpolen, som er lett å loppe for chips. Men jeg skal sjokkere verden”, sier Petter Nordtug friskt i intervjuet. Også den svenske gullvinneren fra Vancouver- OL, Marcus Hellner, møter frem i kasinobyen den 5. juli. 6.500 pokerspillere deltar i World Series of Poker, og av disse vil 10 %, dvs 650 motta pengepremier.
For oss hestespillere i Spillerforeningen er det interessant å følge utviklingen i spillemarkedet. Grenser tøyes, flere og flere ser fordelene ved et liberalisert spillmarked. Spillerforeningen er hovedtalsmann i Norge for en lisensbasert organisering av spill på hest, slik vi ser dette har vokst frem i Frankrike og flere EU-land. Fremdriften av en slik fremtidsrettet organisering blir imidlertid ikke fremskyndet av en mørkerød og uerfaren norsk kulturminister. Men det kommer jo alltid et stortingsvalg…..


TGN nr 23: Dyremishandling – innlegg av Gaute Groven.
En episode på Drammen Travbane i februar, som minnet sterkt om alvorlig dyremishandling, fikk mange ringside til å reagere. Flere uker gikk uten at noe skjedde. Ingen oppfølging, ingen reaksjoner. Da valgte Gaute Groven i Spillerforeningen å ta opp saken i et TGN-innlegg. ”Mangel på respekt for hesten”, skriver han.
Først i TGN av 15.04 ser vi at saken er fulgt opp. Per-Eivind Tjordal har fått en bot på 15.000 kroner for å ha pisket Førlands Faksen, et brudd på reglementets paragraf 10-2, dyreetiske normer. TGN skriver at Tjordal ikke vil anke dommen og at han godtar boten.


TGN nr 29: ”Markedet i endring”. Spillerforeningen vil drøfte disse temaer på årsmøtet 11-13. juni i Bergen.
”Det er en dreining i spillemarkedet fra mindre kveldsspill til mer aktivitet på dagtid, og fra de hurtigrepeterende produktene til V-spillene. Samtidig har vi ikke lykkes å rekruttere nye spillere”, sier Haakon Smedrud, og fortsetter: ”Omsetningssvikten hos Norsk Rikstoto i 2010 kan forklares med dreiningen i spillemarkedet fra kveldsspill til spill på dagtid”.

Utviklingen for V5, V65 og spesielt V75 har skapt mye diskusjon i A-segmentet og blant Spillerforeningens aktive disse månedene. Innspillene er mange. Irritasjonene er lett merkbare! Det er svært alvorlig når 11 av 20 omganger i V75 hittil i år ender med favoritter som vinnere og ingen utbetaling for 5 rett. Selvsagt kommer dette som en konsekvens av justert løpsutskrivning, og et bevisst ønske i Norsk Rikstoto om å få frem et større antall jackpot-omganger. Da kan de stjele et millionbeløp fra en gruppe spillere den ene lørdagen, markedsføre en millionpott gjennom uken, for så å dele de samme millionene ut igjen til en ny gruppe spillere med 7 rett neste lørdag.

Salgs- og markedsdirektør Haakon Smerud tror at det er viktigere at visse grupper av spillere får et millionbeløp å kjempe om, at man kan markedsføre dette blant annet gjennom TV-reklame, og at dette gir økt omsetning. Men da glemmer han lekkasjen i spillet fra de mange tusen kunnskapsspillere, A-segmentet, som misliker manipuleringen av spilleproduktet. At omsetningen svikter i V75 og flere produkter, skal en ikke undres over når spillernes erfaringer er hva de er.

”Vi overvåker utviklingen nøye”, sier Haakon Smerud til TGN. Han må nok gjøre mer enn dette. Han bør starte med å erkjenne at han selv, sammen med direktør Harald Dørum og NR-styret må ta et kollektivt ansvar for millionsvikt og elendige resultater det siste året. Det blir lett slik når en spilleverandør tilbyr produkter som provoserer og irriterer, og hvor man har lagt vekk det grunnleggende for et spilleprodukt – en attraktiv tilbakebetalingsprosent.

Spillerforeningen vil drøfte temaene i ukene fremover. V-spillene blir et hovedtema når Spillerforeningen sammenkaller til årsmøte og hyggelig sosial sammenkomst i Bergen 11-13. juni. Da vil vi som kompetansemiljø konkludere med de råd som vil bli oversendt mediene og Norsk Rikstoto. Salgs- og markedsdirektøren kan jo også merke seg at 2.000 spillere besøker websiden til Spillerforeningen hver måned. Adferden til mange spillere blir derfor påvirket av utspillene og kommentarene fra foreningen. Vi er en maktfaktor innen hestespill med andre ord.


TGN nr 28: ”Millionavtale for Sørlandet Travpark”.

”Sørlandet Travpark blir hovedleverandør av mat til sin velkjente nabo, Dyreparken. En gigantisk avtale for oss, jubler markedssjef Ingvar Ludvigsen og Torben S Andersen” i de berørte selskaper. En slik avtale må bygge på kapasitet i eget kjøkken, kvalitet og kreativitet hos egne ansatte og en drift til konkurransedyktige vilkår. Vi gratulerer!

Landets hovedbane, Bjerke, må ha noe å lære. På Bjerke får du hver uke til kr 190,- en småsei og høyst triviell biff. En biff du må drøvtygge og som knapt er å anbefale. Jeg må for min del si at det elendige kulinariske tilbud ved Bjerke er en av grunnene til at jeg frekventerer banen langt mindre enn tidligere år.

Hestesporten må skjønne at man leverer et totaltilbud innenfor spill, underholdning og kjøkkentjenester. Flere baner og store deler av organisasjonen har ikke skjønt det. De bare prater om det. De må skjønne at folk langt heller sitter på Aker Brygge med gode venner fremfor et besøk ved ovalen på Årvoll.